Huomasin tänään taas olevani nainen ja onhan se aina yhtä ihastuttavaa. Se muka kuukausittainen (vitti, onko se paljon pyydetty jos haluaisin puhua säännöllisistä? ..luultavasti.) jokanaisen ystävä, tuli käymään - ja kyllä, olisin ollut valmis lisääntymään, harmikseni jätin kuitenkin tilaisuuden käyttämättä.

Eipä ole ensimmäinen kerta kun tulee mietittyä, miksi naisia on siunattu kuukautisilla, vaikka oikeasti miehet ansaitsisivat ne, vähän nöyryyttä kehiin. Minä kyllä pärjäisin aivan hyvin ilmankin. Näissä vitunmoisissa vatsakivuissa, jotka tekevät keskittymisen todella vaikeaksi, tuli kuitenkin mietittyä kaikenlaista ah- niin filosofista. Esimerkiksi sitä, että onko oikeasti ihmisiä, tai lähinnä suomalaisia mammoja, jotka järjestävt vuosisadan bileet, kun tyttö käy kärsimään melkein elinikäisesta ihanuudesta? Jotain kauhutarinoita olen kuullut, ja ainakin tällä hetkellä niitä on erittäin vaikea ymmärtää.

Toinen asia, mikä ärsyttää yllättävästi, on Puuhan suhtautuminen tähän naiseuden ilmentymään. Tai lähinnä se, että tapahtuma on hänelle suurempi haloo kuin minulle. Puuha vetoaa siihen, että menkat vaikuttavat myös persoonallisuuteen ja henkiseen minääni ja ne pitää tietää, jotta hän osaa suhtautua minuun oikein. Minä taas en ole tästä erityisen innostunut, vaikka kuinka totta tuo kyseinen juttu olisikin. Vaikea myöntää olevansa nainen tällä saralla ja pyytää jotain erityiskohtelua. Kerran kuin menkkoja ei luokitella sairaudeksi, eikä niillä saa sairaslomaa. Mutta ei se mitään, joku taas tänään muistutti, etten ole kolmilahkeinen ja vaadin special treatment. Ei kun ei kiinnosta yhtään.

ja oli miulla vielä jotain muutakin, mutta tässä tunnepuuskassa jäi se kolmas asia nyt kertomatta. Samaan aiheeseen kuitenkin